Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 16:43

Navaljnom određen pritvor do 15. februara

Moskovski sud odredio je pritvor ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom do 15. februara, izjavio je advokat Vadim Kobzev. Navaljni je poručio građanima da se ne boje i pozvao ih da izađu na ulice u znak protesta zbog načina na koji se postupa s njim.
Advokat Alekseja Navaljnog je rekao za agenciju Tas da je sud u Himkiju Navaljnom odredio pritvor do 15. februara.

Navaljni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je uhapšen u nedelju na aerodromu Šeremetjevo nakon što je sleteo iz Nemačke, a zbog kršenja uslovne kazne.
Navaljni je stavljen na poternicu 29. decembra prošle godine.
Ročište je zakazano za 29. januar, kako bi se utvrdilo da li će se uslovna kazna promeniti.
Izabrani predsednik SAD Džozef Bajden i lideri EU su tražili od ruskih vlasti da oslobode Navaljnog
Hapšenje su, između ostalih, osudili i visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj i Olaf Šolc, nemački vicekancelar.
Navaljni: Ne plašite se, izađite na uliceAleksej Navaljni pozvao je u video-snimku Ruse da izađu na ulice u znak protesta zbog načina na koji je postupano prema njemu, nakon što mu je sudija odredio pritvor od 30 dana.
"Ne plašite se, izađite na ulice. Ne izlazite zbog mene, izađite zbog sebe i svoje budućnosti", poručio je Navaljni u video-snimku objavljenom na Jutjubu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAVALJNI OSTAJE IZA REŠETAKA! Poznato do kada će biti u pritvoru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021

Navaljni je uhapšen po povratku u Moskvu..Ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom određen je pritvor do 30 dana nakon što je juče uhapšen na aerodromu "Šermentjevo" po povratku iz Nemačke...Navodi se da će se on naći u pritvoru do 15. februara., a biće saslušan još jednom 29. januara kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

OGLASIO SE NAVALJNI PO DOLASKU U RUSIJU: Pozvao narod da izađe na ulice, priželjkuje nemile događaje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021

On je stavljen na poternicu 29. decembra prošle godine...Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pozvao je u video snimku Ruse da izađu na ulice u znak protesta zbog načina na koji je postupano prema njemu, nakon što mu je sudija odredio pritvor od 30 dana...- Ne plašite se, izađite na ulice. Ne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.