Nastavljena potraga u Javanskom moru

Izvor: Press, 31.Dec.2014, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena potraga u Javanskom moru

Danas je u Javanskom moru nastavljena potraga za 162 žrtve aviona "Er Azija", ali talasi visoki dva do tri metra i vetar otežavaju potragu za ostacima aviona i sprečavaju ronioce da pretražuju zonu u kojoj se avion srušio.
Na dnu mora uočen je veliki, tamni objekat za koji se veruje da je nestali avion "Er Azije", saopštila je indonežanska agencija za istragu i spašavanje pošto su ostaci letelice >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i tela pronađeni u okolini, preneo je Rojters.

Vlasti su saopštile da je do sada sedam tela izvučeno iz mora, javio je Bi-Bi-Si. Predmeti koji podsećaju na tobogan za iskrcavanje u vanrednim situacijama, vrata aviona i drugi objekti primećeni su u Javanskom moru.

Zvaničnik vazduhoplovnih snaga Indonezije Agus Putranto rekao je da je uočeno 10 velikih objekata i mnogo manjih beličastih objekata, koji se nalaze na oko 10 kilometara od lokacije gde je radar uhvatio avion.

Pre poletanja pilot je tražio dozvolu da leti na većoj visini kako bi izbegao oluju, ali njegov zahtev nije odobren zbog gustog saobraćaja, saopštila je navigaciona služba Indonezije "ErNav", a preneo AFP.

U poslednjem obraćanju kontroli leta pilot je zatražio da skrene ulevo zbog nevremena što je "odmah odobreno", rekao je direktor za bezbednost "ErNava" Visnu Dardžono.

"Nakon nekoliko sekundi, pilot je tražio da podigne avion sa 9,7 na 11,5 kilometara, ali to nije moglo odmah da bude odobreno pošto su neki avioni leteli iznad u to vreme", rekao je Dardžono.

Posle dva do tri minuta, kada je kontrolor nameravao da da odobrenje avionu za visinu od 10,3 kilometara, iz letelice nije bilo odgovora, dodao je Dardžono.

Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedelju ujutro usled loših vremenskih uslova na letu od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nastavlja se potraga za olupinom aviona u Javanskom moru

Izvor: Blic, 31.Dec.2014

Danas je u Javanskom moru nastavljena potraga za 162 žrtve aviona "Er Azija", ali talasi visoki dva do tri metra i vetar otežavaju potragu za ostacima aviona i sprečavaju ronioce da pretražuju zonu u kojoj se avion srušio...Objects possibly from @airasia flight #QZ8501 seen floating in Java Sea:...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.