Izvor: B92, 10.Jan.2010, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naselje se neće zvati po Sadamu

Aman -- Gradonačelnik jordanskog grada Mazara, Muhamed Sarajah, izjavio je da je, na zahtev vlade, odustao od plana da novo gradsko naselje nazove po Sadamu Huseinu.

Sarajah je rekao da je nekoliko stotina stanovnika Mazara zatražilo da naselje na ivici grada dobije ime po bivšem iračkom lideru Huseinu, pogubljenom u Iraku 2006. godine.

Broj građana je bio dovoljno veliki da bi njihov zahtev bio ispunjen, ali je vlada u Amanu, pod pritiskom Kuvajta i Iraka, zatražila da se odustane od tog plana, izjavio je Sarajah.

Mazar se nalazi u području gde su neki političari bili povezani sa sada zabranjenom Huseinovom partijom Baas, javlja AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Naselje u Jordanu ipak neće biti nazvano po Sadamu Huseinu

Izvor: Blic, 10.Jan.2010

Gradonačelnik jordanskog grada Mazara Muhamed Sarajah izjavio je da je, na zahtev vlade, odustao od plana da novo gradsko naselje nazove po Sadamu Huseinu...Sarajah je rekao da je nekoliko stotina stanovnika Mazara zatražilo da naselje na ivici grada dobije ime po bivšem iračkom lideru Huseinu, pogubljenom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.