Izvor: Blic, 27.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nariškin predsednički kandidat iz senke

Nariškin predsednički kandidat iz senke

Među zamenicima ruskog premijera Mihaila Fratkova, pored Sergeja Ivanova i Dmitrija Medvedeva, glavnih favorita za Putinovog naslednika, našlo se još jedno, manje poznato ime - Sergej Nariškin, za koga se u Kremlju šuška da ima mnogo veće šanse nego što to izgleda na prvi pogled.

Nariškin je od 2004. obavljao dužnost rukovodioca aparata vlade Ruske Federacije. Kao novi vicepremijer, biće zadužen za spoljnoekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veze Rusije, odnose za članicama Zajednice nezavisnih država (ZND), imovinski sektor, a nastaviće i da rukovodi aparatom vlade.

Nariškin je do sada bio potpuno nepoznat činovnik. To mu, tvrde politikolozi, obezbeđuje odskočnu dasku za dalje napredovanje. Potpuno isti put prevalio je i Vladimir Putin, koji je takođe bio sasvim nepoznat visoki činovnik pre nego što je postao premijer 1999. godine.

Kako tvrde ljudi koji ga poznaju, Sergej Nariškin je obrazovan, energičan i šarmantan čovek. Rođen je 27. oktobra 1954. godine. Završio je dva fakulteta: Mašinski u Lenjingradu i Peterburški međunarodni institut za menadžment. Ima sjajne odnose sa Fratkovom, ali ni za koga nije tajna da je Nariškin Putinov čovek. Na bliskost sa predsednikom ukazuje i podatak da su bili na sličnim funkcijama u Sankt Peterburgu, glavnoj 'fabrici' kadrova za Kremlj. Možda će Nariškin biti kandidat za predsednika koji je prihvatljiv za sve grupacije političke elite.

CDC/JS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.