Napredovanje iračke vojske

Izvor: Vostok.rs, 09.Jan.2017, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredovanje iračke vojske

Iračke specijalne snage stigle su do istočne obale reke Tigar u Mosulu, prvi put od pokretanja napada uz podršku SAD na grad koji drži teroristička organizacija DAEŠ prošlog oktobra.

Zvaničnici iračke vojske su objavili da su se specijalci upustili u borbe s ekstremistima u istorijskom delu ovog grada, prenosi Rojters.

Portparol elitne Službe za borbu protiv terorizma Sabah el Numan je rekao da su specijalci uspeli da se probiju do mosta na Tigru, koji je oštećen u borbama. Iračke snage su u prethodnim akcijama uspele da prodru samo u istočne kvartove Mosula, koji je podeljen na dva dela rekom Tigar. Ovaj grad je poslednje veliko uporište DAEŠ-a u Iraku.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NOVI ŠOKANTNI SNIMAK ISLAMSKE DRŽAVE: Dete ubija zatvorenika na igralištu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2017

Teroristička organizacija ISIS objavila je novi video na kome se vidi kako dete ubija jednog zatvorenika, pripadnika PKK...Dete ide preko napuštenog igrališta koje je puno slomljenih plastičnih loptica prema zatvoreniku koji je vezan, prenosi Dejli Mejl...Čovek koji stoji pred daje detetu pištolj...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.