Napravljena maska s kojom može da se jede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2020, 17:25

Napravljena maska s kojom može da se jede

Izraelski izumitelji razvili su masku za lice koja se preko daljinskog upravljača otvara i omogućava da se jede, a da se maska ne skida, što bi moglo da učini posete restoranima praktičnijim i manje rizičnim.

Stisak ručice, baš kao što na biciklu aktivira ručnu kočnicu, otvara prednji deo maske kako bi hrana mogla da prođe kroz nju.

"Maska će se mehanički otvoriti na daljinski ili automatski kada joj se viljuška primakne", rekao je Asaf Gitelis, potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompanije Avtipus patenti i izumi, dok je demonstrirao uređaj u svojim kancelarijama u blizini Aviva, prenosi Rojters.

"Tada možete jesti, uživati, piti - izvadite viljušku i maska će se zatvoriti, a vi ste zaštićeni od virusa i drugih ljudi koji sede sa vama", dodaje Gitelis.

Kompanija je saopštila da planira da počne sa proizvodnjom maske u roku od nekoliko meseci i već je prijavila patent.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelci napravili MASKU NA DALJINSKI koja ne mora da se skida tokom jela. Evo koliko će da KOŠTA

Izvor: Blic, 18.Maj.2020

Istraživači iz Izraela napravili su masku za lice, koja ne mora da se skida za vreme jela. Pomoću daljinskog upravljača, maska se otvara i omogućava da se jede, što bi moglo da za rezultat ima manji rizik tokom posete restoranima, prenosi RTS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.