Napolitano zbog uvrede neće susret

Izvor: B92, 27.Feb.2013, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napolitano zbog uvrede neće susret

Berlin -- Nemački opozicionar Per Štajnbrik izjavio da su na izborima u Italiji pobedila "dva klovna", pa je predsednik Italije Đorđo Napolitano otkazao susret sa njim.

Italijanski predsednik je u poseti Nemačkoj.

Komentarišući rezultate parlamentarnih izbora u Italiji, Štajnbrik, jedan od opozicionih lidera Nemačke, juče je rekao da je "donekle razočaran pobedom dva klovna".

To je bila očigledna aluzija na bivšeg komičara Bepea Grila, čiji je pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pet zvezdica ostvario odličan rezultat, i bivšeg premijera i skandal majstora Silvija Berluskonija, čija je koalicija desnog centra prošla bolje nego što se očekivalo.

Štajnbrik je takođe rekao: "Imam utisak da su pobedila dvojica populista".

Napolitano je trebalo da razgovara sa Štajnbrikom, ali Štajnbrikov portparol Mihael Donermejer kaže da je italijanski predsednik otkazao sastanak zbog izjave o "klovnovima", navodi AP.

Zbog svoje izjave Štajnbrik se izvinio.

"Rekao sam to na skupu u zabavnoj i opuštenoj atmosferi. A uzimajući u obzir da gospodin Bepe Grilo sebe zove komičarem, kao što znamo, tako da nisam imao utisak da sam preterao," rekao je Štajnbrik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napolitano otkazao susret zbog "dva klovna"

Izvor: Mondo, 27.Feb.2013

Nemački opozicioni lider Per Štajnbrik izjavio je da su na izborima u Italiji pobedila "dva klovna", pa je italijanski predsednik Đorđo Napolitano, koji se nalazi u poseti Nemačkoj, zbog toga otkazao susret sa njim...Komentarišući rezultate parlametnarnih izbora u Italiji, Štajnbrik je juče...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.