Napadnuta još dva člana diplomatskog osoblja SAD na Kubi

Izvor: RTS, 20.Okt.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napadnuta" još dva člana diplomatskog osoblja SAD na Kubi

Potvrđeno je da su još dva člana američkog diplomatskog osoblja bila "na meti" nevidljivih napada na Kubi, saopštile su Sjedinjene Američke Države.
Time je ukupan broj napadnutih članova diplomatskog osoblja SAD u Havani porastao na 24, što nagoveštava da je napadnuta približno polovina predstavnika američke vlade na Kubi, navodi AP.

Portparolka Stej departmenta Heder Nauert rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da dodatni broj napadnutih "ne znači da je došlo do novih napada".
"Procene su zasnovane na medicinskim pregledima osoblja koje je bilo ugroženo incidentima ranije ove godine", navela je Nauert.
Prema njenim rečima, i dalje se veruje da je najnoviji napad izveden krajem avgusta.
Neimenovani američki zvaničnik ranije je rekao za AP da se napad dogodio 21. avgusta.
SAD su imale oko 50 zaposlenih u ambasadi u Havani sve do početka ovog meseca kada je, kao odgovor na navodne napade, Stejt department povukao oko 60 odsto osoblja.
Među napadnutima su i supruge članova američkog diplomatskog osoblja, kao i više privremeno angažovanih koji su na smenu radili na Kubi, navodi američka agencija.
SAD su u avgustu utvrdile da su zaposleni u njihovoj ambasadi u Havani i njihove porodice ugroženi neobjašnjivim, misterioznim incidentima štetnim po zdravlje.
Američka administracija je kasnije saopštila da je ustanovila da je reč o "specifičnim napadima", ali istražitelji još nisu identifikovali oružje niti krivca, dok Kuba kategorično poriče da išta zna o tim napadima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Napadnuta" još dva člana diplomatskog osoblja SAD na Kubi

Izvor: Blic, 21.Okt.2017, 00:30

Potvrđeno je da su još dva člana američkog diplomatskog osoblja bila "na meti" nevidljivih napada na Kubi, saopštile su danas Sjedinjene Američke Države...Time je ukupan broj napadnutih članova diplomatskog osoblja SAD u Havani porastao na 24, što nagoveštava da je napadnuta približno polovina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.