Napadnut zato što je Srbin

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2012, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut zato što je Srbin

16.08.2012. -

U Peći je napadnut Miloš Čukić (65), Srbin iz tog grada, koji kao raseljeno lice živi u Beranama u Crnoj Gori, javio je Radio Goraždevac. Čukić je u Peć došao da obiđe svoju uzurpiranu kuću, a nakon što su ga pustili u dvorište, napalo ga je nekoliko Albanaca. On je izjavio da su mu napadači rekli, kada ih je pitao zašto ga udaraju, da je to zato što je Srbin. Čukić je zadobio više povreda po licu i telu, a prva pomoć mu je ukazana u bolnici u Peći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nakon čega je prebačen u selo Ljevoša gde boravi prilikom dolaska u rodni kraj.

"U napadu su mu izbijena dva zuba, zadobio je posekotine pored levog oka, i druge povrede glave prilikom pada od zadobijenih udaraca. Posle napada je stigla Hitna pomoć, a ubrzo i policija. U pećkoj bolnici mu je ukazana pomoć. Lekari su mu zašili ranu oko oka", rekao je za RTS Zoran Ašanin iz sela Ljevoša kod koga Čukić odseda kada dođe u Peć.

Ašanin je kaže da Čukić povremeno dolazi u Peć kako bi obišao svoju kuću.

Povređenog Čukića obišli su igumani manastira Dečani Sava Janjić i manastira Draganac Ilarion Lupulović, prenosi Tanjug.

Napad je osudio i vladika Raško-prizrenski Teodosije koji je rekao kako je neprihvatljivo da se napadaju ljudi koji su kao Čukić poznati po svojoj dobroti i miroljubivosti.

 

Izvor: Golos Rossii, foto: rts.rs    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.