Napadnut bezbednosni punkt: Petoro mrtvih

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 14:53

Napadnut bezbednosni punkt: Petoro mrtvih

U napadu militanata na bezbednosni punkt u provinciji Balučistan na jugozapadu Pakistana poginula su četvorica pripadnika snaga bezbednosti i jedan napadač.

Policija je saopštila da su ostali napadači uspeli da pobegnu na planinski teren u okrugu Širani, koji se graniči sa severnim Vaziristanom, gde imaju više svojih skrovišta.

Visoki administrativni službenik u okrugu Širani Bilal Šabir rekao je da su snage bezbednosti pokrenule potragu u tom području i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okolnim planinama kako bi ušle u trag i eliminisale počinioce napada.

Šef provincijske vlade Abdul Kudos Bizendžo osudio je napad i izrazio žaljenje zbog gubitka života četvorice pripadnika bezbednosnih snaga. ;

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad, međutim u toj oblasti deluju militanti iz zabranjene organizacije Tehrek-e-Taliban Pakistan (TTP), poznate kao pakistanski talibani koji su vršili prethodne napade na bezbednosne snage tokom poslednjih meseci.

TTP je zasebna grupa, ;ali je u savezu sa avganistanskim talibanima, koji su preuzeli vlast u toj susednoj zemlji u avgustu 2021. godine dok su se američke i NATO trupe povlačile. ;

Talibansko preuzimanje vlasti u Avganistanu ohrabrilo je pakistanske talibane, koji su pojačali napade poslednjih meseci ;nakon što su jednostrano prekinuli primirje sa vladom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.