Napadi u Avganistanu: 22 žrtve za 24 sata

Izvor: Blic, Tanjug, 16.Sep.2009, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadi u Avganistanu: 22 žrtve za 24 sata

U Avganistanu su u više napada izvedenih u poslednjih 24 sata ubijene 22 osobe, dok je ranjeno pet, a među poginulima su i jedan civil i tri američka vojnika.

Na severu Avganistana, u oblasti Sahib provincije Kunduz, tokom noći avganistanske snage su ubile 15 talibanskih pobunjenika, dok su tri policajca ranjena, izjavio je neimenovani zvaničnik, prenosi Rojters.

Još tri pobunjenika ubijena su u operaciji avganistanskih i koalicionih snaga kasno sinoć u provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Uruzgan na jugu Avganistana. Među ubijenima je i jedan lokalni komandant pobunjenika, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Jedan civil je poginuo a dvoje su ranjeni u eksploziji bombe u jednoj radnji u gradu Kost, na istoku zemlje, izjavio je jedan lokalni zvaničnik.

U istom gradu avganistanska policija je zaplenila kamion pun ekploziva u kome je bilo i više jakni namenjenih za samoubilačke napade eksplozivom, navodi se takođe u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova.

Američki vojnici su ubijeni na jugu Avganistana u eksploziji bombe podmetnute pored puta, potvrdio je portparol američkih snaga u toj zemlji. Time se broj američkih vojnika ubijenih u Avganistanu od 2001. godine popeo na 833.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.