Napadač na muzej Bardo uhapšen u Italiji

Izvor: RTS, 20.Maj.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač na muzej "Bardo" uhapšen u Italiji

Marokanac Abdelmadžid Tuil uhapšen u blizini Milana, po međunarodnoj poternici zbog terorističkog napada na muzej "Bardo" u Tunisu. Mesec dana pre napada u kojem su ubijene 22 osobe, Tuil je u Italiju stigao brodom sa migrantima. Nakon što mu je uručeno rešenje o proterivanju iz zemlje, gubi mu se svaki trag.
Italijanska policija saopštila je da je Marokanacu Abdelmadžidu Tuilu, starom 22 godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo naloženo da napusti Italiju, ali nije poznato kako ni kad je to učinio, prenosi Tanjug.

Šef milanskog tužilaštva za antiterorističke aktivnosti Bruno Megale rekao je da je Tuilu utvrđen identitet u Porto Empedoklu na Siciliji 17. febraura, kao i da mu je tada uručeno rešenje o proterivanju iz zemlje, prenosi AP.
Tuila, za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, uhapsila je sinoć antiteroristička policija DIGOS, u gradu Gađijano blizu Milana, rekao je portparol policije za AFP.
U napadu na muzej "Bardo", 18. marta, ukupno je ubijeno 22 ljudi, 21 turista i jedan tunižanski policajac.
Dva tunižanska napadača, koji su pucali u turiste kad su izašli iz autobusa pred muzejom, ubijena su iz vatrenog oružja, posle uzimanja talaca u muzeju.
Vest o hapšenju Marokanca izazvala je oštre reakcije antiimigrantski nastrojenih političara u Italiji, koji su više puta upozorili da bi islamski ekstremisti mogli neopaženo da uđu u Italiju tako što će se naći među hiljadama izbeglica koji brodovima iz Libije pokušavaju da preplove Sredozemlje i dokopaju se evropskog tla.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.