Napad talibana u Avganistanu, 30 mrtvih

Izvor: RTS, 20.Jun.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad talibana u Avganistanu, 30 mrtvih

Najmanje 30 pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga ubijeno je u napadu talibana u zapadnoj provinciji Badgis, saopštili su lokalni zvaničnici.
Ovo je prvi veći napad od prekida vatre koji je trajao za vreme ramazanskog bajrama, napominje Rojters.
Talibani, koji su u nedelju okončali trodnevni prekid vatre, napali su avganistanske snage iz zasede.
Provincijski zvaničnici su naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su dva kontrolna punkta i vojna baza u oblasti Bala bili meta napada talibana.
Avganistanski predsednik Ašraf Gani objavio je u nedelju produženje prekida vatre za 10 dana, što su talibani odbili.
Talibani su tada poručili da je "njihov prekid vatre" okončan i da nemaju nameru da ga produže.
Avganistanski talibani su 9. juna, prvi put do sada, proglasili trodnevni prekid vatre povodom Ramazanskog bajrama, na kraju muslimanskog svetog meseca Ramazana, a ovaj potez je usledio dva dana nakon što je avganistanska vlada objavila bezuslovno primirje s tom ekstremističkom grupom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu talibana ubijeno 30 pripadnika bezbednosnih snaga

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2018

Najmanje 30 pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga ubijeno je danas u napadu talibana u zapadnoj provinciji Badgis, saopštili su lokalni zvaničnici...Ovo je prvi veći napad od prekida vatre koji je trajao za vreme ramazanskog bajrama, napominje Rojters...Talibani, koji su u nedelju okončali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.