Napad na vrtić u Kini, više od 50 povređenh

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na vrtić u Kini, više od 50 povređenh

Peking -- U napadu natrijum-hidroksidom u jednom vrtiću na jugozapadu Kine povređeno je 51 dete i troje nastavnika. Napadač je uhapšen.

Dvadesettrogodišnjak koji je sproveo napad ubrzo je uhapšen nakon što je pokušao da pobegne sa lica mesta. Policija navodi da se počinilac odlučoo na ovaj korak kako bi se "osvetio društvu".

Osumjičeni je najpre presekao žicu koja je ograđivala vrtić u gradu Kaijuan, da bi potom počeo da prska decu i nastavnike natrijum-hidroksidom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji izaziva ozbilljne opekotine i izaziva trajno oštećenje kada dođe u kontakt sa tkivom.

Dve osobe su ozbiljnije povređene, ali van životne opasnosti, prenosi RT.

Ovo nije prvi napad na vrtiće u Kini u prethodnim godinama.

2017. muškarac je nožem napao grupu dece, dok je 2018.14 dece ranjeno nožem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.