Napad na igrače Boke je osvetnički čin

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napad na igrače Boke je osvetnički čin"

Navijači River Plejta koji su opisani kao 'mafija argentinskog fudbala' optuženi su da su izazvali napad na klupski autobus Boke Juniors pred revanš meč finala Kopa Libertadores.

Meč je zbog nasilnog čina ispred stadiona Monumental, u kojem je povređeno nekoliko fudbalera Boke, u subotu odložen za 24 časa, da bi potom bio suspendovan na neodređeno.

Gradonačelnik Buenos Ajresa Orasio Rodrigez Lareta saopštio je da je napad zapravo bio osveta, jer se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << samo dan pošto je policija uhapsila lidera Bara Brave, esktremističke navijačke grupe Rivera. Tom prilikom su organi vlasti konfiskovali približno 210 hiljada funti i 300 ulaznica za finale.

"Problem je Bara Brava, mafijaška grupa koja je u fudbalu već 50 godina. Oni su krivi za ove incidente. Čitava ova situacija direktno je povezana za hapšenje koje se dogodilo dan ranije. Postojala je zabrana za 300 ljudi da uđu na stadion i oni su izazvali nerede. Bio je to osvetnički čin", kazao je Rodrigez.

Odluka o terminu novog meča bi trebala da bude doneta u utorak, kada će se u Asunsionu u Paragvaju dve strane sastati uz posredništvo KONMEBOL-a.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.