Napad na hrišćansku crkvu u Pakistanu

Izvor: RTS, 17.Dec.2017, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na hrišćansku crkvu u Pakistanu

Osmoro ljudi je ubijeno, a 45 povređeno, kada su dvojica bombaša napala hrišćansku crkvu u pakistanskom gradu Kveti na jugozapadu zemlje, saopštili su lokalni zvaničnici, prenosi AP.
Napad je počeo na početku službe, kada su napadači aktivirali bombu i počeli da pucaju na vernike.

U trenutku napada u crkvi se nalazilo stotine vernika, a policija je navela da je jedan od napadača ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ulazu u crkvu, dok je drugi aktivirao eksploziv u samoj crkvi, prenosi AP.
Načelnik policije Baludžistana Moazam Ansari pohvalio je odgovor pripadnika obezbeđenja koji su ranili napadača nakon što je ušao u prostorije crkve i time ga sprečili da dopre do glavne zgrade.
"U suprotnom bi broj ubijenih mogao da bude mnogo viši", kazao je Ansari novinarima.
Šef policije u Kveti Abdur Razak Čima izjavio je da je u toku potraga za dvojicom osumnjičenih saradnika napadača koji su uspeli da pobegnu. 
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bombaški napad na crkvu, ima mrtvih

Izvor: Mondo, 17.Dec.2017

Dvojica bombaša napala su hrišćansku crkvu na jugozapadu Pakistana. U napadu ima mrtvih i skoro 20 ranjenih...Foto: AP Photo/Arshad Butt..Četiri osobe su ubijene, a 18 ranjeno kada su dvojica bombaša napala hrišćansku crkvu u pakistanskom gradu Keta na jugozapadu zemlje, saopštila je policija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.