Namerno trovanje u češkom zatvoru

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namerno trovanje u češkom zatvoru

U zatvoru u Pardubicama na istoku Češke 11 mlađih zatvorenika namerno se, iz za sada nerazjašnjenih razloga, otrovalo lekom za srčanu aritmiju i hitno su prevezeni u bolnicu a jedan od njih je i dalje u kritičnom stanju, javlja češki radio.
Zatvorska služba još uvek ne zna zašto su 11 osuđenika stari od 18 do 21 godine u utorak pokušali da se otruju lekom za srčanu aritmiju, ali su dvojica jedva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbegla smrt, pošto su lekari morali da ih oživljavaju a jedan od njih je i dalje u kritičnom stanju."Prvo smo osmoricu osuđenika iz tog zatvora prevezli u bolnicu u Pardubicama i smešteni su na razna odeljenja zavisno od težine stanja. Nakon dva sata ponovo su nas pozvali u zatvor zbog masovnog trovanja, tog puta trojice mladića", kazao je češkom radiju direktor Hitne pomoći u Pardubicama Pavel Svoboda.
O trovanju se vodi istraga koja ne isključuje da se radilo o nekakvom pokušaju drogiranja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zatvorenici se namerno otrovali lekom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016

U zatvoru u Pardubicama na istoku Češke 11 mlađih zatvorenika namerno se iz za sada nerazjašnjenih razloga otrovalo lekom za srčanu aritmiju i hitno su prevezeni u bolnicu a jedan od njih je i dalje u kritičnom stanju, javlja danas češki radio...Zatvorska služba još uvek ne zna zašto su 11...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.