Najveći požar u istoriji Kalifornije

Izvor: RTS, 07.Avg.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći požar u istoriji Kalifornije

Vatra koja bukti severno od San Franciska prerasla je najveći požar u istoriji Kalifornije. U požarima je prethodnih dana izgorelo na hiljade kvadratnih kilometara, što je prostor veličine Los Anđelesa.
Dva šumska požara na severu Kalifornije brzo se šire zbog suve vegetacije i toplog vremena sa jakim vetrom i pretvaraju se u vatrenu stihiju u kojoj je do sada izgorelo 75 kuća, a hiljade ljudi je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evakuisano, prenosi Rojters.

Kalifornija se bori sa ukupno 18 požara koje gasi oko 14.000 vatrogasaca, više stotina vojnika, kao i dobrovoljci, avionima, vozilima i drugom mehanizacijom, navodi AP.
Vatrogasci ne mogu da opkole dva velika požara kod San Franciska, naročito zato što vatrogasne ekipe u tom području gase paralelno još 17 drugih požara.
Troškovi gašenja požara u Kaliforniji su se više nego utrostručili, sa 242 miliona dolara 2013. godine, na 773 miliona dolara ove fiskalne godine, navode nadležni.
Na zapadu SAD trenutno gori 127 požara u 11 država. Najmanje tri savezne države angažovale su pomoć pripadnika Nacionalne garde, a u naporima gašenja požara učestvuje i pet vojnih aviona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalifornija gori, vatru gasi 14.000 vatrogasaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2018

Vatra koja bukti severno od San Franciska prerasla je najveći požar u istoriji Kalifornije...Dva šumska požara na severu te američke države brzo se šire zbog suve vegetacije i toplog vremena sa jakim vetrom, i pretvaraju se u jednu vatrenu stihiju u kojoj je do sada izgorelo 75 kuća, a hiljade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.