Najpopularniji sam političar na svetu

Izvor: Blic, 03.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpopularniji sam političar na svetu

Italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je ranije sebe poredio s Isusom Hristom i Napoleonom, izjavio je juče da je najpopularniji lider neke zemlje u svetu.

Berluskoni je rekao da anketa u koju ima uvid pokazuje da je njegova popularnost nešto veća od 75 odsto, što ga čini popularnijim od američkog predsednika Baraka Obame ili bilo kog drugog lidera neke zemlje.

„Anketa za koju znam, kaže da je (Obama) na 59 odsto popularnosti. Jedino (brazilski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Luiz Inasio) Lula prevazilazi 60 odsto – on je na 64 odsto. Tako da je moja najveća", rekao je konzervativni italijanski premijer u Napulju gde je bio na prvomajskom koncertu.

Izlazeći iz koncertne hale, Berluskoni, koji je sebe svojevremeno proglasio Isusom Hristom italijanske politike i rekao da je odmah iza Napoleona, osim što je viši, naišao je na oštre proteste prisutnih koji su uzvikivali: „Odlazi!"

Analitičari priznaju da Berluskoni uživa veliku popularnost uprkos ekonomskoj krizi, ali ne toliku koliku navodi.

Prema istraživanju koje je prošlog meseca objavio levo orjentisani dnevnik „Republika", italijanskog premijera podržava 56 odsto Italijana, a podrška se uvećala u aprilu, prvi put od oktobra, prevashodno zbog brze reakcije nakon katastrofalnog zemljotresa u Italiji.

„To su nezavisna istraživanja, ali nisu odmah objavljena", rekao je Berluskoni, navodeći da je njegova popularnost 75,1 odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.