Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 57 mrtvih u Karačiju

Karači -- Više desetina Pakistanaca poginulo je u utorak u Karačiju u eksploziji jedne ili dve bombe na skupu povodom rođendana Muhameda.

"Poslednje informacije dobijene iz bolnica i od policije ukazuju da imamo 57 mrtvih", rekao je agenciji Frans pres portparol lokalnih vlasti. On je kazao da postoji mogućnost da je bilo više od jednog samoubice, zato što su na mestu eksplozije pronađena dva obezglavljena tela.

Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf osudio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napad i pozvao stanovništvo na mir, obećavši da će napad biti rasvetljen. Mušaraf je naredio pojačano obezbeđivanje šiitskih i sunitskih džamija.

Vašington je takođe osudio napad, a portparol Stejt departmenta Šon Mekormak rekao je da Sjedinjene Američke Države "ne mogu da vide nijedno opravdanje za takvo zverstvo".

Karači, u kojem živi 15 miliona stanovnika, bio je poprište više napada od kada je Pakistan postao saveznik SAD u ratu protiv terorizma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.