Izvor: Blic, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 33 mrtvih u nemirima u Pakistanu

Suparničke političke grupacije razmenile su vatru na ulicama Karačija tokom demonstracija pristalica i protivnika pakistanskog predsednika Perveza Mušarafa u Karačiju. Kako prenosi BBC, u nemirima je ubijeno najmanje 33 ljudi, dok je više od 90 njih povređeno.

Do nasilja je došlo uprkos prisustvu snaga bezbednosti, koje su oklopnim vozilima blokirale put od aerodroma do Vrhovnog suda.

Nemiri u Karačiju izbili su tokom posete bivšeg predsednika pakistanskog Vrhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suda Iftikara Muhameda Čaudrija koji je, nakon što ga je Mušaraf u martu suspendovao s dužnosti, prerastao u simbol otpora prema politici pakistanskog predsednika.

Vladajuća stranka takođe je organizovala miting, ali u pakistanskoj prestonici, Islamabadu. Na ovom skupu će, prema navodima BBC-a, govoriti predsednik Mušaraf.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.