Izvor: B92, 19.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 30 ubijenih u Avganistanu

Kandahar -- Talibanski pobunjenici na jugu zemlje ubili najmanje 30 osoba, članova porodice i prijatelje jednog avganistanskog poslanika.

Kako su prenele agencije, pobunjenici su juče postavili zasedu i ubili najmanje 30 osoba koje su došle po tela brata i sina poslanika Dada Muhameda Kana i još tri telohranitelja, koji su prethodno ubijeni. "Talibani su juče napali 32 člana moje porodice i prijatelje, uključujući i moju braću i sina", izjavio je Kan i dodao se ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudbina još deset osoba.

Napad se dogodio na području Sangina, u provicinciji Helmand, gde su talibani izuzetno aktivni. Oni su juče preuzeli odgovornost za ubistvo bivšeg guvernera Sangina Džume Gula i njegovih telohranitelja. "Moj brat Džuma Gul, moj sin i još nekoliko članova moje porodice otišli su u susedni region, gde su bili pozvani. U povratku, talibani su napali njihovo vozilo, ubili mog brata, sina i još tri osobe", rekao je Kan.

"Kada su čuli tu vest, moj drugi brat Gul Mohamad i još neki bližnji su odmah otišli na lice mesta, gde su im talibani postavili zasedu", dodao je avganistanski poslanik. Njegova porodica je veoma uticajna u tom regionu, kao i u celoj provinciji Helmand.

Ubijena braća su bili guverneri distrikta Sangin, a Kan je bio šef obaveštajne službe u Helmandu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.