Izvor: B92, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 25 mrtvih na Baliju

Džakarta -- U seriji eksplozija koje su potresle dve turističke destinacije na indonežanskom ostrvu Bali, poginulo je najmanje 25 osoba.

Najmanje tri eksplozije čule su se na Džimbaran plaži, na kojoj se nalaze mnogobrojni restorani prepuni turista, a skoro simultane eksplozije čule se u centru Kute, na oko 30 kilometara od plaže. U centru Kute eksplozija se dogodila u restoranu u tržnom centru, čija su tri sprata teško oštećena.

Kako su preneli zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz bolnica, među više od sto povređenih, najviše je Australijanaca, Amerikanaca i Indonežanaca. Nacionalnost poginulih nije saopštena.

Policija je saopštila da je prilično jasno da su eksplozije delo terorista, a jedan analitičar iz službe bezbednosti iz Džakarte tvrdi da iza eksplozija stoji Al Kaida.

U bombaškim napadima na noćne klubove u Kuti, u oktobru 2002. godine, poginulo je 202 turista, a za napade je okrivljena militantna grupa Džemah Islamijah, za koju se pretpostavlja da je povezana sa Al Kaidom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.