Najmanje 19 mrtivh u nemirima na severu Indije

Izvor: Press, 08.Sep.2013, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 19 mrtivh u nemirima na severu Indije

Nemiri između hindusa i muslimana su izbili nakon ubistva trojice seljaka.
Policija je saopštila da su među poginulima i novinar i policijski fotograf, prenela je agencija AP.
Sukobi su izbili juče kada je nekoliko desetina hiljada poljoprivrednika hinduske veroispovesti apelovalo na pravdu u vezi ubistva trojice muškaraca 27. avgusta, koji su se prethodno pobunili kada je jedna žena bila izložena verbalnom napadu. Nasilje se zatim proširilo i na susedna sela u okrugu Muzafarnagar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u saveznoj državi Utar Pradeš.
Zvaničnik Ministarstva za unutrašnje poslove Utar Pradeša R. M. Srivastava izjavio je da je uveden policijski čas i da vojnici danas pretražuju kuće u potrazi za oružjem.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sektaško nasilje se širi u državi Utar Pradeš, ubijeno 28 ljudi

Izvor: Blic, 09.Sep.2013, 09:52

Sektaško nasilja se danas proširio na nove oblasti indijske države Utar Pradeš, uprkos policijskom času koji je uveden posle nasilja tokom vikenda izmedju hindusa i muslimana u kome je najmanje 28 ljudi ubijeno i još mnogo više se vodi kao nestalo, javljaju lokalni mediji...Ulični sukobi izbili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.