Na zapadu Meksika ubijeno 24 ljudi

Izvor: Blic, 24.Nov.2011, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na zapadu Meksika ubijeno 24 ljudi

U napadima koji su izvedeni u zapadnoj meksičkoj državi Sinaloa, uporištu istoimenog narko-kartela, ubijeno je 24 ljudi, saopštili su danas zvaničnici.

Tela 17 žrtava pronađena su spaljena u dva vozila u glavnom gradu Kuliakan, u roku od samo nekoliko minuta, a vlasti istražuju da li su najnoviji napadi povezani.

Neke od žrtava koje su pronađene juče u vozilima na sebi su imale zaštitne prsluke, dok su im ruke bile vezane lisicama.

Još sedam osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubijeno je tokom dana u dva grada. Sinaloa je uporište moćnog istoimenog narko-kartela, na čijem se čelu nalazi najtraženiji čovek u zemlji Hoakin "Čapo" Gusman.

Kartel Sinaloa bori se za teritoriju u ovoj državi sa drugim kartelom Beltran Lejva, otkako su se dve grupe razdvojile 2008. godine.

U Meksiku je ubijeno više od 35.000 ljudi od 2006. godine, kada je predsednik Felipe Kalderon angažovao vojsku i policiju kako bi suzbio narko-kartele.

U međuvremenu, meksičke vlasti u Sinaloi su saopštile i da su uhapšene tri osobe - sudija, advokat i svedok-ekspert, protiv kojih su pokrenute krivične prijave zbog sumnje da su Federalnu komisiju za električnu energiju oštetili za 93 miliona dolara.

Pored toga, sankcionisano je osmoro zaposlenih u ovom preduzeću, od kojih je petoro dobilo otkaz i u obavezi je da plati novčanu kaznu, a postupak će biti pokrenut protiv još osam advokata i zaposlenih u pravnom sektoru Komisije, javio je AP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksiko: 24 mrtvih u obračunu narko bandi

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2011

U napadima koji su izvedeni u zapadnoj meksičkoj državi Sinaloa, uporištu istoimenog narko-kartela, ubijeno je 24 ljudi, saopštili su danas zvaničnici.

Nastavak na Radio 021...

U obračunima narko kartela ubijena 24 čovjeka

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2011

KULIAKAN - U obračunima narko kartela u meksičkoj državi Sinaloa ubijena su još 24 čovjeka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Meksiko: 24 žrtve u napadima na uporište narkokartela

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2011

U napadima koji su izvedeni u zapadnoj meksičkoj državi Sinaloa, uporištu istoimenog narkokartela, ubijeno je 24 osobe, saopštili su zvaničnici. Tijela 17 žrtava pronađena su spaljena u dva vozila u glavnom gradu Kuliakan, u roku od samo nekoliko minuta, a vlasti istražuju da li su najnoviji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U IRAKU POGINULO 19 LJUDI, 65 RANJENO

Izvor: Kurir, 25.Nov.2011, 02:16

BAGDAD - Najmanje 19 osoba je poginulo, a 65 ranjeno u eksploziji tri bombe u četvrtak u Basri, gradu na jugu Iraka, saopštili su zvaničnici..BAGDAD - Najmanje 19 osoba je poginulo, a 65 ranjeno u eksploziji tri bombe u četvrtak u Basri, gradu na jugu Iraka, saopštili su zvaničnici...Jedna bomba...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.