Na užetu pregazili Viktorijine vodopade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na užetu "pregazili" Viktorijine vodopade

Nemac Lukas Irmler (26) i Austrijanac Rajnhard Klajndl (34) uspeli su da, hodajući po 100 metara dugom zategnutom užetu, pređu veličanstvene Viktorijine vodopade u Africi.

Ta dvojica koji "traže đavola", nekoliko meseci su pregovarali pre nego što su dobili dozvolu da izvedu svoju tačku.

"Ovde se sve peni, voda je na sve strane, prska vas u lice. Ne samo da je zastrašujuće, već vam i odvlači pažnju", rekao je Irmler u izjavi za Skaj Njuz.

"Morate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da imate jasan vidokrug, da budete fokusirani na cilj i da ne dozvolite da vam pažnja skrene na slapove koji se obijaju o stenu, što je veoma teško", objasnio je on.

Viktorijini vodopadi spadaju među najlepše na svetu. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj reci između Zambije i Zimbabvea.

"Dim koji grmi", kako ih naziva lokalno stanovništo, širok je preko 1,5 kilometara, sa padom od 128 metara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na užetu »pregazili« Viktorijine vodopade

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2014

LONDON - Nijemac Lukas Irmler (26) i Austrijanac Rajnhard Klajndl (34) uspjeli su da, hodajući po 100 metara dugom zategnutom užetu, prijeđu veličanstvene Viktorijine vodopade u Africi...Ta dvojica koji "traže đavola" nekoliko mjeseci su pregovarali prije nego što su dobili dozvolu da izvedu svoju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.