Škola napadnuta otrovnim gasom

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2010, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola napadnuta otrovnim gasom

Najmanje 30 učenica u gradu Kunduz, na severu Avganistana, prebačeno je u bolnicu nakon napada otrovnim gasom na njihovu školu, saopštio je jedan zvaničnik.

Upravnik bolnice u Kunduzu izjavio je da je neidentifikovana supstanca puštena iz vazduha u blizini škole i da je 30 učenica primljeno u bolnicu. Ovo je peti incident ove vrste za manje od mesec dana, preneo je Rojters.

"I dalje nam pristižu devojčice i ne znamo tačan broj otrovanih učenica. Taj broj može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti veliki. Radi se o sličnom incidentu poput onih koji su se dogodili prosle sedmice u Kabulu i Kunduzu, naveo je Homajun Hamuš.

Tokom proteklih nekoliko sedmica bilo je tri napada gasom u Kunduzu, a prošle sedmice 22 učenice i tri profesora su se otrovali kada je njihova škola bila meta sličnog napada u Kabulu.

Još uvek se ne zna ko je odgovoran za ove napade. Ranije su zvaničnici za slične napade krivili talibane.

Pošle sedmice je portparol ove islamišticke grupe demantovao bilo kakvu umešanost talibana u ove napade i osudio ih. Uzorci supstanci korišćenih u prošlonedeljnom incidentu poslati su na ispitivanje u inostranstvo, ali rezultati još nisu stigli.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.