Na prodaju američki grad sa jednim stanovnikom

Izvor: Kurir, 05.Apr.2012, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prodaju američki grad sa jednim stanovnikom

Najuspešniji ponuđač na aukciji će postati vlasnik poštanskog broja, škole sagrađene još 1905. godine, trosobne kuće, kao i jedinog izvora prihoda u Bjufordu - benzinske pumpe i samousluge

BJUFORD - Jedini stanovnik američkog grada Bjuforda u saveznoj državi Vajoming, Don Semons, dao je danas na prodaju svoju imovinu, a time i čitav pomenuti gradić, pri čemu će potencijalni kupac za početak morati da ponudi najmanje 100.000 dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Najuspešniji ponuđač na aukciji će postati vlasnik poštanskog broja, škole sagrađene još 1905. godine, trosobne kuće, kao i jedinog izvora prihoda u Bjufordu - benzinske pumpe i samousluge, prenela je agencija AP.

Semons, koji se godinama naziva vlasnikom i gradonačelnikom Bjuforda, kupio je taj gradić 1992. i tu se doselio zajedno sa ženom i sinom, ali budući da mu je žena preminula pre nekoliko godina a sin se iselio, Semons kaže da je vreme da i on napusti jedan od najmanjih gradova u SAD.

Bjuford je izgrađen tokom šezdesetih godina 19. veka, u vreme izgradnje transkontinentalne železnice, a pre nego što je pruga preusmerena imao je čak 2.000 stanovnika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.