Na Sredozemnom moru kod Španije spasena 524 migranta

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sredozemnom moru kod Španije spasena 524 migranta

Španske spasilačke službe spasile su 524 migranta sa 12 brodova na Sredozemnom moru, koji su pokušali da se domognu Španije, trenutno najčešće korišćenom morskom rutom za ulazak u Evropu.

Spasilačka služba je saopštila da je sedam brodova sa ukupno 240 migranata plovilo Gibraltarskim moreuzom, najkraćom rutom od Maroka do Španije, dok je pet plovila sa 284 osobe pronađeno u Alboranskom moru.

Vlasti nastavljaju potragu za drugim brodovima i čamcima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prevoze migrante, navodi spasilačka služba.

Otkako su akcije Libije na sprečavanju ilegalnih migracija otežale ulazak u Italiju preko mora, mnogi pokušavaju da iz Alžira i Maroka stignu do Španije.

Od početka godine u Španiju je preko mora stiglo više od 25.000 migranata.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novo spasavanje migranata u Sredozemlju

Izvor: B92, 15.Avg.2018

Španske spasilačke službe spasile su 524 migranta sa 12 brodova na Sredozemnom moru...Migranti su pokušali da se domognu Španije, trenutno najčešće korišćenom morskom rutom za ulazak u Evropu...Spasilačka služba je saopštila da je sedam brodova sa ukupno 240 migranata plovilo Gibraltarskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.