NAPETO: Ukrajina zaplenila ruski tanker!

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETO: Ukrajina zaplenila ruski tanker!

Ukrajinska služba bezbednosti zadržala je ruski tanker "Nejma", koji je korišćen prilikom blokade Kerčkog moreuza, kada se dogodio incident sa ukrajinskim mornarima, prenose mediji.

Foto: MONDO, Mario Milojević

U toku je priprema optužbe na osnovu koje bi brod trebalo da bude zaplenjen, javlja Sputnjik.

Mediji navode i da je ukrajinska služba obavila pretres broda, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je konfiskovana kompletna dokumentacija, kao i da je cela posada ispitana.

Služba te zemlje je napravila i spisak od 15 ruskih visokih vojnih zvaničnika, koji su osumnjičeni za blokadu ukrajinskih brodova, a među njima su i jedan kontraadmiral, dva viceadmirala i jedan general-pukovnik.

Ukrajina: Borbena gotovost i ratno stanje zbog mornara

Tri broda ukrajinske ratne mornarice, "Berdjansk", "Nikopolj" i "Jani Kapu", 25. novembra prošle godine su, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli državnu granicu Rusije.

"ZAPLENA JE APSOLUTNA NEZAKONITA"

Zadržavanje ruskog tankera je apsolutno nezakonito i značajno će pogoršati perspektivu uspostavljanja rusko-ukrajinskih odnosa, izjavio je prvi zamenik komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov.

"To je apsolutno nezakonito, tako nešto je moguće izvesti isključivo ukoliko postoji odluka suda", istakao je on i upozorio da ukoliko Kijev želi da poboljša bilateralne odnose sa Moskvom, neka što pre oslobodi ruski tanker.

Istovremeno, poslanik ruske Državne dume Konstantin Zatulin izjavio je da je u pitanju piraterija Ukrajine.

On je rekao i da zaplena ruskog tankera neće doprineti rešavanje pitanja oslobađanja uhapšenih ukrajinskih mornara u Kerčkom moreuzu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ukrajina zaplenila ruski tanker

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2019

Ukrajina je zaplenila ruski tanker usidren u Crnom moru, rekli su u četvrtak zvaničnici te zemlje. Ukrajinska služba bezbednosti SBU je saopštila da je juče zaplenila tanker usidren u ukrajinskoj crnomorskoj luci. Navedeno je da je taj tanker bio korišćen u ruskoj operaciji blokade Kerčkog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.