N. Gvineja: Kriminalci na aerodromu

Izvor: B92, 01.Dec.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

N. Gvineja: Kriminalci na aerodromu

Pripadnici kriminalne bande opljačkali su putnike na aerodromu Nadžab u Papui Novoj Gvineji, saopštilo je australijsko Ministarstvo inostranih poslova.

Aerodrom Nadžab, koji se nalazi oko 40 kilometara od grada Laa, zauzela je na dva sata grupa naoružanih kriminalaca u ranim jutarnjim satima, preneo je AFP.

Oko 30 naoružanih kriminalaca opljačkalo je putnike i oštetilo terminale na aerodromu, navedeno je u saopštenju.

Turisti se upozoravaju da je stopa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminala u Papui Novoj Gvineji visoka i da treba da budu posebno oprezni jer ona raste u vreme Božića.

Portparol policije je rekao da je devet pripadnika obezbeđenja koji brinu za sigrunost aerodroma brojačano nađačalo 30 kriminalaca pod pretnjom oružjem, ali da oni nisu uspeli da otvore sef nacionalnog prevoznika Er Niuginija.

Prema rečima portparola policije, aerodromski zvanicnici sada utvrđuju da li je u prepadu ukradeno nešto značajno.

Papua Nova Gvinjea je suočena sa viskom stopom kriminla zbog čega se investitori teško odlučuju da ulažnu novac u tu zemlju, a stopa kriminala je posebno visoka u prestonici Port Mirsbiju i gradu Lae.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.