Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 18.Jun.2010, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimanske ratne zastave uznemirile Srbe

SREBRENICA - Boračka organizacija Srebrenice upozorila je da lokalne bošnjačke vlasti nastavljaju sa provokacijama na području Potočara, što bi, kako se kaže, moglo dovesti do pogoršanja bezbednosnog stanja i porasta međunacionalnih tenzija.

Postavljanje muslimanskih ratnih zastava i ispisivanje parola u Memorijalnom centru u Potočarima sračunato je s ciljem zastrašivanja i proterivanja Srba sa ovih prostora, navedeno je u saopštenju Boračke organizacije Srebrenice.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />Lokalne bošnjačke vlasti u Srebrenici nisu uvažile protest i zahtev Boračke organizacije Republike Srpske, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske i Saveza logoraša da se ova muslimanska ratna obeležja hitno uklone.

Rukovodstvo Boračke organizacije Srebrenice ponovo je zatražilo od Policijske stanice Srebrenice da hitno preduzme zakonske mere da se krivično gone nalogodavci i počinioci ovih dela koja uznemiravaju srpsko stanovništvo.

Boračka organizacija Srebrenice je zamolila svoje članstvo da ne naseda na provokacije, uverena da će institucije RS preduzeti sve mere u cilju zaštite svih dobronamernih ljudi koji žive na ovom prostoru.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.