Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mun pozvao Kima na četvrti sastanak

Južnokorejski predsednik Mun Džae-in rekao je danas da je spreman za četvrti sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom da bi pomogao da se održe nuklearni pregovori SAD i Severne Koreje.

Munova izjava dolazi nakon što je Kim tokom vikenda izneo do sada najžešću kritiku diplomatske uloge Južne Koreje i optužio Seul da se ponaša kao "prenametljivi posrednik", zahtevajući pritom da se Južna Koreja udalji od Vašingtona da bi snažnije podržala stavove Pjongjanga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Južnokorejski predsednik se prošle godine tri puta sastao s Kimom i takođe je posredovao u otpočinjanju razgovora Vašingtona i Pjongjanga posle napetosti zbog severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa kao i verbalnog rata Kima i predsednika SAD Donalda Trampa.

Neuspeh februarskog samita Trampa i Kima je doveo u sumnju Munovu ulogu kao diplomatskog pokretača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.