Mugabeu garantovan imunitet od krivičnog gonjenja

Izvor: VOA, 23.Nov.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mugabeu garantovan imunitet od krivičnog gonjenja

Bivšem predsedniku Zimbabvea Robertu Mugabeu i njegovoj supruzi Grejs garantovan je imunitet od krivičnog gonjenja, rekao je jedan zvaničnik partije ZANU-PF. Mugabe sa generalima i političkim liderima koji su ga primorali da preda vlast, pregovara o uslovima povlačenja. Vojska je preuzela državne institucije od Mugabea koji je prethodno otpustio potpredsednika Emersona Mnangagvu da bi na njegovo mesto postavio svoju suprugu Grejs. Mnangagva se u sredu vratio u Zimbabve iz egzila, a na mesto predsednika bi trebalo da bude inaugurisan u petak.   Neki stanovnici Zimbabvea rekli su za Glas Amerike da su zabrinuti zbog toga što bi Mnangagva, poznat i kao “Krokodil”, koji je decenijama bio uz Mugabea, mogao da vlada zemljom na isti način kao I njegov prethodnik. Američki državni sekretar Reks Tilerson apelovao je na nove lidere Zimbavea da obezbede uslove za slobodne I poštene izbore.    

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Partija osigurala imunitet za Mugabea

Izvor: Beta, 23.Nov.2017

Zvaničnik zimbabveanske vladajuće partije rekao je da krivično gonjenje dosadašnjeg predsednika Roberta Mugabea nikada nije bilo u planu.Poslanik Lavmor Matuke rekao je da su partijski funkcioneri uverili Mugabea da neće biti optužen.Prema njegovim rečima, Mugabe je "bezbedan, njegova porodica...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.