Moskovske vlasti neće dozvoliti protest opozicije

Izvor: Press, 13.Dec.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovske vlasti neće dozvoliti protest opozicije

Tokom pregovora oko protesne šetnje, gradske vlasti su ponudile opozicionim liderima rute koje su slične ili identične onima koje su korišćene ranije, ali je opozicija ove predloge odbila, insistirajući da joj se dozvoli da šetnju završi na jednom centralnom trgu.
Na prošlogodišnjim protestima zbog povratka Putina na položaj predsednika okupljalo se više od 100.000 ljudi, ali je od tada entuzijazam za demonstracije oslabio, velikim delom zbog razočaranja u opozicione lidere, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ankete i dalje pokazuju veliko nezadovoljstvo aktuelnom vladom, piše AP.
Otkako je Putin počeo svoj treći mandat u maju, parlament je usvojio niz zakona kojima se guši opozicija, navodi agencija, dodajući da je prema jednom od njih kazna za učestvovanje u nedozvoljenim protestima povećana je čak 150 puta na skoro 9.000 dolara, što je blizu prosečne plate na godišnjem nivou.
Opozicioni lideri pozvali su svoje pristalice da se u subotu okupe ispred sedišta Federalne službe bezbednosti (FSB), glavnog naslednika sovjetskog KGB-a, u centru Moskve.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.