Monstruozno: Ubila ćerku i sinove blizance

Izvor: Press, 08.Avg.2010, 05:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monstruozno: Ubila ćerku i sinove blizance

Amerikanka Tereza Rigi uhapšena pod sumnjom da je ubila osmogodišnje blizance, sinove Avgustina i Đanluku, i njihovu petogodišnju sestru Sesiliju
Škotska policija uhapsila je Amerikanku Terezu Rigi (46) pod sumnjom da je ubila svoje troje dece. Tela mališana, osmogodišnjih blizanaca Avgustina i Đanluke i njihove petogodišnje sestre Sesilije, pronađena su u porodičnoj kući u Edinburgu.
Kako je saopštila policija, Tereza Rigi je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uhapšena pošto je policija završila autopsiju posmrtnih ostataka dece, a trenutno se nalazi u bolnici zbog pada sa balkona na istom imanju na kojem su njena deca pronađena mrtva. Iz ambulante u Edinburgu saopšteno je da su njene povrede ozbiljne, ali da je u stabilnom stanju.
Policija je pronašla decu kada su komšije prijavile požar na imanju, koji je izbio u sredu zbog eksplozije boce sa plinom. Odmah nakon uviđaja policija je posumnjala da deca nisu stradala od eksplozije već da ih je neko ubio, pa je naložena obdukcija. Zasad rezultati obdukcije nisu saopšteni, ali niko nije demantovao da je majka ubila mališane.
Otac Paskal Rigi rekao je da je ovo za porodicu "ogroman i tragičan gubitak". U kratkom saopštenju preko policije on je rekao:
- Naša porodica se grčevito bori da se pomiri sa gubitkom troje prelepe dece. Hvala svima koji su nam ponudili podršku. Molimo medije da poštuju našu privatnost u ovom teškom trenutku - poručio je otac stradalih mališana.
U poruci koju je ostavila gospođa Rigi, a do koje je došao BBC, piše da su joj deca najvrednije što ima. Ona je napisala da su "joj deca na prvom mestu" i dodala da je "svaki momenat proveden sa njima dragocen i da je oduševljena njihovim odrastanjem, koje ne bi propustila ni za šta na svetu".
Tereza Rigi, inače rođena u Kaliforniji, u Edinburg se preselila iz Aberdina u trenutku dok je na sudu vodila bitku za starateljstvo. Prošlog utorka nije se se pojavila u sudnici na saslušanju pred razvod, a policija je nije pronašla na adresi u Aberdinu. To je bio drugi put da je porodica nestala u poslednjih nekoliko meseci.

Policija je saopštila da su gospođi Rigi i deci ušli u trag i da su došli do saznanja da su na adresi u Edinburgu, pošto je 21. jula prijavljen njihov nestanak iz doma u Aberdinu. Pošto se Tereza Rigi nije pojavila na sudu u utorak, sudija je naredio policiji da je pronađu. I socijalnim službama je bilo naređeno da preuzmu brigu o deci čim ih pronađu.
Tereza Rigi, ispričala je njena koleginica violinistkinja, upravljala je video-produkcijskom kompanijom u Denveru pre nego što se preselila u Evropu. Njen muž, poreklom iz Kolorada, radio je za naftnu kompaniju "Šel" od 1987. godine, a u Aberdinu živi godinama. Venčali su se u Kaliforniji 1989. godine, ali je njihov brak poslednjih godina bio u velikoj krizi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.