Monsanto: Pesticid bezbedan, ali neću da ga pijem

Izvor: Studio B, 29.Mar.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monsanto: Pesticid bezbedan, ali neću da ga pijem

Lobista kompanije "Monsanto" Patrik Mur izjavio je da je bezbedno popiti "litar" njihovog pesticida, ali je odbio da uzme čak i gutljaj tokom intervjua za francusku televiziju i gnevno napustio studio.

Mur je u razgovoru sa novinarom "Kanala plus" rekao da glifosfat, aktivni sastojak Monsantovog pesticida "Raundap", nije odgovoran za porast broj slučajeva kancera u Argentini, prenosi "Raša tudej".

"Možete da popijete čitav litar i ništa vam neće štetiti", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je Mur, ali kada mu je novinar rekao da su za njega spremili čašu tog pesticida, burno je reagovao i odbio da ga popije, rekavši: "nisam glup".

Na insistiranje novinara, Mur je rekao da pesticid nije opasan po ljude i dodao da su mnogi pokušali da izvrše samoubistvo pijući "Raundap", ali da nisu uspeli. Onda je napustio studio i nazvao novinara "kretenom", navodi ruska televizija. Mur, po struci biolog, radio je na zaštiti životne sredine u organizaciji "Grinpis" pre nego što je postao lobista za "Monsanto", lidera u proizvodnji GMO.

Prošle sedmice, agencija za istraživanje kancera pri Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) objavila je izveštaj u kome se navodi da je glifosfat verovatno kancerogen po ljude". Nakon objavljivanja istraživanja,

"Monsanto" je zatražio da SZO povuče izveštaj, uz ocenu da su nalazi pristrasni i nevažeći. Kompanija "Monsanto" je prvi put uvela pesticide za uništavanje korova na bazi glifosfata 1974, ali su oni dobili na popularnosti devedesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo kako je bezbedno popiti litar pesticida VIDEO

Izvor: Mondo, 29.Mar.2015

Lobista kompanije "Monsanto" Patrik Mur izjavio je da je bezbedno popiti "litar" njihovog pesticida, ali je odbio da uzme čak i gutljaj tokom intervjua za francusku televiziju..Foto: screenshot/Youtube..On je posle incidenta gnevno napustio studio...Mur je u razgovoru sa novinarom "Kanala plus" rekao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.