Molio sam ih da me živog ne sahrane

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Molio sam ih da me živog ne sahrane"

Rumunski državljanin M. M. (31), koji je uspeo da pobegne iz jame u koju ga je zakopao serijski ubica Laslo V, u intervjuu za jedan mađarski portal detaljno je ispričao kako ga je on zajedno sa romskom porodicom živog sahranio zbog 90.000 forinti (oko 33.000 dinara).

On je ispričao kroz šta je sve prolazio dok su ga psihopate zakopavale u raku.

Prema opisu preživelog, policija je uhapsila šest osoba zbog ubistava koja su se dogodila u avgustu u čepelskoj šumi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nadomak 21. kvarta u Budimpešti. M. M. je pred kamerama ispričao da je Lasla V, koga nazivaju "Srbin", upoznao pre nekoliko meseci u Budimpešti i da su se njihova deca često igrala zajedno.

- Tog dana po mene je došla nepoznata Romkinja, koja se predstavila kao "Srbinova" prijateljica. Pozvala me je na ulicu, gde nas je on čekao. Predložio je da popijemo pivo u šumi kod njegovih prijatelja - kaže Rumun koji se sada nalazi u sigurnoj kući baptističke crkve, gde dobija pomoć psihologa.

- Otišli smo do neke straćare gde smo zatekli bračni par romskog porekla. Pio sam pivo, dok su Laslo i njegov prijatelj često izlazili iz kuće. Navodno, svaki put su išli u toalet, što mi je bilo čudno, jer sam jedini pio pivo. Pitao sam ženu koja je bila sa mnom u baraci zbog čega je iskopana jama pored straćare, a ona mi je odgovorila da tamo žele da naprave poljski toalet. Kad su ušli Srbin i još jedna osoba, on mi je iznenada prebacio konopac oko vrata i počeo da me davi. Izgubio sam dah i svest. Sledeće čega se sećam bila je zemlja ispred mene - priča preživeli Rumun u potresnoj ispovesti.

On kaže da ga je Laslo davio, dok ga je Rom udarao i šutirao kako bi im kazao koliko novca na računu ima i koja je šifra bankovne kartice.

- Hteli su da mi vežu ruke iznad glave, ali je "Srbin" rekao da ruke treba vezati na leđima, jer je tako naučio i tako se to stručno radi. Molio sam ih da me ne zakopaju u zemlju. Vezali su mi noge na člankovima i naredili su mi da čučnem u raku. Nisam želeo da umrem, pa sam pokušao nogama da napravim mesta kako bi se kasnije oslobodio. Srećom, noge mi nisu bile čvrsto vezane - kaže M. M.

On je ispričao kako ga je zemlja sve više pritiskala, da je trpeo užasan bol i da je preklinjao krvnike da ne nabiju zemlju, jer nema kuda da pobegne, budući da su oko rake bili psi.

- Otišli su da provere moj račun. Ne znam kako sam izašao iz rake. Sećam se da sam skakao vezanih nogu, padao i uspeo da oslobodim ruke, a posle i noge. Sve vreme me je pratio jedan pas. Niko od ljudi koje sam sreo nije hteo da mi pomogne. Svi su rekli da nemaju telefon kod sebe. Otišao sam do prodavnice da telefoniram, ali prodavac nije hteo da pozovu policiju, jer mu, kako je rekao, ne treba policija. Jedino su hteli da pozovu banku da mi blokira bankovnu karticu. Onda sam otišao kući i pozvao policiju - ispričao je nesrećni M. M.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.