Molebni i litije ovog vikenda u Čikagu

Izvor: RTS, 14.Feb.2020, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molebni i litije ovog vikenda u Čikagu

Protojerej Stavrofor Radomir Nikčević je gostujući na "Radio Avali Čikago" najavio tri događaja planirana za 15. i 16. februar na široj teritoriji Čikaga, u znak protesta povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, a u znak podrške tamošnjem srpskom narodu.
U subotu će biti održana liturgija i moleban u Manastiru Sveti Sava u Libertivilu a posle će se svi okupiti na ručku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u velikoj sali Manastira Nova Gračanica koja ima sedam stotina mesta.

Isto veče biće održan moleban i u Srpskom Sabornom Hramu u Čikagu na Srpskoj ulici, odnosno Redvud Drajvu.
U nedelju se dešava događaj kakav još nije viđen u Čikagu. Posle liturgije u Crkvi Svetog Save u Merilvilu, u Indijani, krenuće litija do crkve Svetog Ilije koja je udaljena pet kilometara.
Nakon toga biće organizovan i svečani ručak i trpeza ljubavi.
Tim povodom se u program uključio i protojerej stavrofor Marko Matić iz Crkve Svetog Save u Merilvilu.
On je naveo i da je sve organizovano i da će ulica kojom će litija prolaziti biti zatvorena za saobraćaj i da će ceo događaj obezbeđivati lokalna policija.
Obezbećeni su i autobusi za povratak do crkve Svetog Save.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Molebni i litije, nedjelja, 16. februara – najave

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2020, 09:51

Berane Liturgiju u Đurđevim stupovima će u 09:00 časova služiti protojerej-stavrofor Miloš Vesin iz Čikaga, a popodne predvoditi litiju i nakon nje u manastiru služiti moleban. Danilovgrad Budva Protojerej-stavrofor dr Boris Brajović predvodiće u nedjelju, 16. februara,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.