Modi: Novi status Kašmira biće kraj terorizma i separatizma

Izvor: Večernje novosti, 08.Avg.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modi: Novi status Kašmira biće kraj terorizma i separatizma

Premijer Indije Narendra Modi rekao je da će prelazak dela Kašmira pod kontrolom Nju Delhija iz savezne države u saveznu teritoriju pomoći da se okončaju decenije terorizma i separatizma koje inicira Pakistan Premijer Indije Narendra Modi rekao je danas da će prelazak dela Kašmira pod kontrolom Nju Delhija iz savezne države u saveznu teritoriju pomoći da se okončaju decenije terorizma i separatizma koje inicira Pakistan. Modi je u obraćanju naciji opisao promenu koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je u Kašmiru uvela indijska vlast kao istorijsku i izrazio očekivanje da će se situacija uskoro normalizovati, prenosi AP.PROČITAJTE JOŠ - Indija ukinula autonomiju Kašmira On je rekao da će "asimilacija" naroda Kašmira sa ostatkom nacije omogućiti razvoj i otvoriti nova radna mesta uz investicije državnih i privatnih kompanija. Modi je optužio Pakistan da koristi raniji dogovor kao oružje kako bi okrenuo narod iz regiona protiv Indije.PROČITATJE JOŠ - PREMIJER PAKISTANA UPOZORIO: Ako se sukobi zbog Kašmira nastave, ceo svet će trpeti Indijska vlada ukinula je ustavnu odredbu o specijalnom statusu Kašmira koji mu je garantovao autonomiju kako bi potpuno integrisala ovaj većinski muslimanski region. Kašmir, koji ima većinsku muslimansku populaciju, odavno je kamen spoticanja između Indije i Pakistana, budući da obe zemlje polažu pravo na tu teritoriju.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Modi: Novi status Kašmira biće kraj terorizma i separatizma

Izvor: RTS, 08.Avg.2019

Premijer Indije Narendra Modi rekao je danas da će prelazak dela Kašmira pod kontrolom Nju Delhija iz savezne države u saveznu teritoriju pomoći da se okončaju decenije terorizma i separatizma koje, kako kaže, inicira Pakistan. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.