Mit Romni u Izraelu, Obama sprema „plan B“

Izvor: Danas, 29.Jul.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mit Romni u Izraelu, Obama sprema „plan B“

Kandidat republikanske stranke za predsednika SAD, Mit Romni stigao je juče u posetu Izraelu. Romni je tokom predizborne kampanje oštro kritikovao aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame zbog politike prema Iranu, i istakao da će, ukoliko bude izabran za predsednika, voditi mnogo oštriju politiku prema toj zemlji. On je više puta napadao ono što je nazvao Obaminom slabom i dezorijentisanom bliskoistočnom politikom. U januaru je rekao da je Obama „bacio Izrael pod autobus“ definišući granice iz 1967. kao početnu tačku pregovora s Palestincima.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Romni:Jerusalim glavni grad Izraela

Izvor: B92, 29.Jul.2012

Tel Aviv -- Kandidat republikanaca za predsednika SAD Mit Romni proglasio je danas u Izraelu Jerusalim glavnim gradom te zemlje...On je prilikom posete istakao da SAD imaju dužnost i moralni imperativ da blokiraju Iran u nastojanju da razvije nuklearno oružje...Romni je rekao da Izrael i SAD dele ne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.