Mit Romni montira ko Milošević!

Izvor: Kurir, 29.Okt.2012, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mit Romni montira ko Milošević!

Republikanski kandidat lažirao fotografiju s mitinga u Nevadi povećavajući broj pristalica

LAS VEGAS - Naučili od Miloševića.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Mit Romni lažirao je fotografiju s predizbornog mitinga u Nevadi povećavajući broj pristalica, prenosi sajt BuzzFeed.

Organizatori Romnijeve kampanje izgleda da su upotrebili loš recept, po kojem je radio i Slobodan Milošević 2000, kada je izgubio na izborima za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << SRJ. Miloševićeva propagandna mašinerija 21. septembra 2000. godine objavila je na naslovnoj strani Večernjih novosti foto-montažu s predizbornog mitinga u Beranama na kojoj su fotografije jednostavno duplirane, pa nije bilo teško uočiti iste glave na više mesta.

Na zvaničnom snimku sa skupa koji je ovaj sajt objavio obeležena su mesta na kojima se intervenisalo kako bi prostor delovao popunjenije, a publika brojnije. Spornu fotografiju objavio je njegov tim na zvaničnom Romnijevom nalogu na Tviteru.

A originalna fotografija sa skupa je nešto sasvim drugo, pa se prevara da lako uočiti. Dodati delovi objekta nevešto su preklopljeni kako bi skup delovao spektakularno.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Mit Romni montira ko Milošević!

Izvor: medio.rs, 29.Okt.2012

Republikanski kandidat lažirao fotografiju s mitinga u Nevadi povećavajući broj pristalica

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.