Mis Iraka - posle više od 40 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mis Iraka - posle više od 40 godina

Mlada Iračanka Šajma Kasim Abdelrahman izabrana je za Mis Iraka u prvom takmičenju te vrste od 1972. godine u Iraku, koji želi da povrati normalan život uprkos ratu protiv džihadista iz Islamske države koji su zauzeli veliki deo teritorije na severu zemlje.

Iračanka iz Kirkuka izabrana je u subotu uveče na takmičenju organizovanom u Grand hotelu u Bagdadu.

Kandidatkinje nisu prošetale u kupaćim kostimima kao na drugim takmičenjima i nije se služio alkohol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom ceremonije.

Organizator Sina Kamel izjavio je da to takmičenje ima simboličnu poruku.

"Postoje ljudi koji se bore na prvoj liniji fronta i brane našu zemlju od terorizma. Mi smo želeli da dokažemo da život teče dalje", rekao je Kamel.

Poslednje takmičenje je održano 1972. godine kada je Irak bio u blagostanju zahvaljujući dobrim prihodima od nafte.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.