Izvor: B92, 31.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minsk: Sporazum; Gazprom: Ne

Minsk, Moskva -- Zvaničnici Belorusije navode da su s ruskim Gazpromom postigli dogovor o ceni gasa za 2007, Gazprom to negira.

Gas postaje sve ozbiljnija valuta u rukama Rusije, koja je sada u pregovorima sa Belorusijom o ceni gasa. Istovremeno, Evropska unija, ali i cela Evropa, čeka ishod pregovora pošto će od toga zavisiti i da li će Evropa ponovo ostati bez tog energenta.

Prvi zamenik premijera Belorusije Vladimir Semaško izjavio je da će Belorusija platiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 100 dolara za 1.000 kubika prirodnog gasa, pet dolara manje od poslednje cene koju je u pregovorima o novom ugovoru tražio Gazprom kako ne bi obustavio isporuke Belorusiji.

Portparol Gazproma Sergej Kuprijanov izjavio je za AP da je Semaškovo saopštenje isključivo njegovo viđenje i da stav Belorusije u pregovorima ne doprinosi stvarnom sporazumu s Gazpromom i dodaje da će pregovori biti nastavljeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.