Ministarstvo odbrane Rusije je testiralo satelit-inspektor

Izvor: Vostok.rs, 16.Jul.2020, 09:00

Ministarstvo odbrane Rusije je testiralo satelit-inspektor

Ministarstvo odbrane Rusije je testiralo najnoviji mali satelit-inspektor tako što su pomoću njega sa male udaljenosti osmotrili jedan od ruskih kosmičkih aparata.
„Dobijene su dragocene informacije o tehničkom stanju objekta, koje su poslate kontrolnim sistemima na Zemlji“, saopštilo je Ministarstvo. Sateliti-inspektori mogu izvršavati eksterni pregled i oceniti tehničko stanje drugih aparata sa minimalne udaljenosti. Pored toga, oni prikupljaju informacije i sa drugih uređaja. Stručnjaci „Roskosmosa“ razradili su novi način lansiranja takvih satelita, koji im omogućava da prate druge svemirske aparate gotovo neprimetno. Ističe se da će satelite-inspektore lansirati u orbitu ispod ciljanog satelita, a u tom slučaju biće veoma teško da se otkriju bez specijalnih sistema za nadzor.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.