Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Zna se kome vlada odgovara - Saboru

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas u Šibeniku da vlada odgovara Saboru i narodu, građanima koji su znali šta biraju i ko će biti premijer, čime je odgovorio predsednici Kolindi Grabar Kitarović na poruku da je najkonkretniji predlog za izlazak države iz krize - ostavka premijera.

"Ponosan sam na ono što radim i za šta se borim. Vrednujem i rad drugih i zna se kome vlada odgovara - Saboru. Iz njega proizilazi vlada koju podržava većina u Saboru, a ja sam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << premijer te vlade. To su vrlo jednostavna pravila po kojima demokratija funkcioniše" rekao je premijer, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Komentarišući zaoštravanje odnosa Pantovčaka i Banskih dvora, dopisivanje s predsednicom i njen zahtev za njegovom smenom, poručio je i da vladu shvata jako ozbiljno.

"Način rada Vlade shvatam tako da onaj ko želi dobro Hrvatskoj dođe s konkretnim predlozima. Treba imati tačne odgovore - šta, kako, koji mehanizmi i finansijsku projekcija uticaja na budžet. Tu ne radim razliku između SDP-a i HDZ-a. Svaki dobar predlog koji nismo osmislili ćemo prihvatiti", objasnio je Milanović.

Grabar Kitarović juče je poručila da je najkonkretniji predlog za izlazak iz krize - ostavka Milanovića, odgovorivši na pismo kojoj joj je prethodno uputio predsednik vlade i u kojem je načelno pozdravio njenu najavu da će predložiti vladi održavanje sednice o privrednom stanju, uz ocenu da je važno da ona "pripremi konkretne predloge, način sprovođenja i procenu finansijskih učinaka takvih predloga".

Milanović, kako navodi Hina, kaže da nije video pismo Grabar Kitarović u kojem ga poziva da podnese ostavku, a na pitanje da li će sazvati tematsku sednicu vlade s temama koje je predložila predsednica Republike, odgovorio je da vladu "shvata veoma ozbiljno, jer radi ozbiljan posao".

"Svaki dobar predlog biće prihvaćen", jasan je premijer koji je, pritom, pozvao sve, uključujući i predsednicu države, da mu se pridruže u inicijativama kao što je potpisivanje ugovora o sprovođenju programa zapošljavanja "Garancija za mlade".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.