Migranti iz broda Akvarijus stigli na Maltu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti iz broda Akvarijus stigli na Maltu

Svih 58 migranata spasenih kod libijske obale stiglo je danas na Maltu brodom "Akvarijus" posle skoro nedelju dana čekanja dozvole da dođu u luku u Valeti, prenela je agencija Frans pres sa lica mesta.

Migranti, pretežno libijskog porekla, prebačeni su potom autobusima a posle sanitarne kontrole biće odvedeni u nekoliko evropskih zemalja.

Prema ranijem dogovoru, Francuska će primiti 18 migranata, Španija i Nemačka po 15 i Portugal deset.

Brod "Akvarijus" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je postao poznat široj javnosti jer je u junu sedam dana sa 630 migranata plovio na Mediteranu čekajući dozvolu da uđe u neku luku posle odbijanja Italije i Malte. Brod je na kraju dobio dozvolu da uđe u Valensiju u Španiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Migranti s broda Akvarijus stigli na Maltu

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2018

Svih 58 migranata spasenih kod libijske obale stiglo je na Maltu brodom "Akvarijus" posle skoro nedelju dana čekanja dozvole da dođu u luku u Valeti, prenela je agencija Frans pres sa lica mesta...Migranti, pretežno libijskog porekla, prebačeni su potom autobusima a posle sanitarne kontrole biće...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.