Merkelova traži novu deficiju privrednog rasta

Izvor: S media, 07.Feb.2010, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova traži novu deficiju privrednog rasta

Evropi je potrebna nova deficija za privredni rast, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, uoči specijalnog samita Evropske unije o strategijama ekonomskog razvoja, koji će se održati naredne sedmice u Briselu.

U nedeljnom obraćanju javnosti putem Interneta, Merkelova je ocenila da Evropa nema dinamičan rast i zatražila da EU donese zajedničku ekonomsku strategiju, prenela je agencija Rojters.

U 21. veku, potrebno je da se redefiniše pojam "rasta", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali i način na koji se meri "rast koji će da osigura trajni napredak", rekla je Merkelova.

Ona je podsetila da su se Nemačka i Francuska prošle sedmice saglasile da će na samitu EU predstaviti zajednički predlog kojim bi se predvidele nove forme ekonomskog napretka za Evropu, ne samo u klasičnom smislu rasta.

"EU mora da ujedini svoje snage ako želi da ostane konkurentna u svetu", rekla je nemačka kancelarka.

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi i nemačka kancelarka Angela Merkel najavili su na konferenciji za novinare u četvrtak u Parizu da će ojačati privredno-političko savezništvo, u nameri da stvore "francusko-nemačko vodjstvo".

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Merkel za redefinisanje privrednog rasta

Izvor: Capital.ba, 06.Feb.2010, 20:58

BERLIN, Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na utvrđivanje 'nove definicije' privrednog rasta uoči neformalnih razgovora iduće sedmice o privrednoj strategiji Evropske unije do 2020. godine. 'Moramo naučiti kako redefinisati koncept rasta za 21. vijek', rekla je Merkel u svom sedmičnom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.