Merkelova Erdoganu: Ne ispunjavate uslove, vize i posle 1. jula

Izvor: RTS, 23.Maj.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova Erdoganu: Ne ispunjavate uslove, vize i posle 1. jula

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila nakon današnjeg sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom da ne deluje da će Turska ispuniti sve uslove za ukidanje viza u narednim nedeljama.
"Vidi se da neke stvari neće biti moguće primeniti do 1. jula, konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukidanje viza, zato što uslovi još nisu ispunjeni", rekla je Angela Merkel.

Rojters podseća da je Turcima u okviru šireg sporazuma sa EU obećano ukidanje viza za putovanje u Uniju, a Ankara se zauzvrat obavezala da će zaustaviti priliv ilegalnih migranata u Evropu.
Merkelova je tokom razgovora s Erdoganom izrazila zabrinutost zbog nedavne odluke turskog parlamenta da nekim poslanicima oduzme imunitet.
"Stavila sam jasno do znanja da takođe mislim da su nam potrebni nezavisni pravosudni sistem, nezavisni mediji i jak parlament. I, naravno, odluka da se oduzme imunitet svakom četvrtom poslaniku u turskom parlamentu je nešto što izaziva duboku zabrinutost. To sam jasno stavila do znanja turskom predsedniku", rekla je Merkelova, prenosi Rojters.
Ova agencija navodi da kritičari smatraju da je oduzimanje imuniteta korak čiji je verovatni cilj sklanjanje u stranu prokurdskih političara.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova: Stavila sam do znanja Erdoganu...

Izvor: B92, 23.Maj.2016

Istanbul -- Angela Merkel je posle sastanka s Redžepom Tajipom Erdoganom da ne deluje da će Turska ispuniti sve uslove za ukidanje viza u narednim nedeljama...Rojters podseća da je Turcima u širem sporazumu s EU obećano ukidanje viza za putovanje u Uniju, a Ankara se zauzvrat obavezala da će zaustaviti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.