Merkel: Sankcije Rusiji da ostanu na snazi

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Sankcije Rusiji da ostanu na snazi

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Kijevu tokom prve posete od postizanja mirovnog sporazuma o istoku Ukrajine da treba da ostanu na snazi sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize.

"Nažalost, sporazum postignut u Minsku se ne poštuje. Ako napredujemo u primeni sporazuma, to je napredak od nekoliko milimetara, a ponekad idemo nazad. Nemačka će se založiti za zadržavanje sankcija", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ona i dodala da bi sankcije mogle da budu ublažene ukoliko se ostvari napredak.

Evropska unija je uvela stroge ekonomske sankcije Rusiji posle njenog pripajanja ukrajinskog crnomorskog poluostrva Krima i umešanosti u sukobe u istočnoj Ukrajini gde se ukrajinske snage bore protiv proruskih pobunjenika.

Zapad i Ukrajina smatraju da Rusija vojno podržava proruske pobunjenike u konfliktu u kojem je za četiri godine stradalo oko 10.000 ljudi. Rusija je u nekoliko navrata demantovala umešanost.

"Rusija mora da učini nešto jednostavno, da napusti Ukrajinu, povuče svoje oružje i povrati teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je ukrajinski predsednik Petro Porošenko na zajedničkoj konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom.

Porošenko je osudio održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora u dve pobunjeničke oblasti Donjetsku i Luganjsku u istočnoj Ukrajini, zakazane 11. novembra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.